Logo Bryggepraten forlag

Bryggepraten - boka

Kun få eksemplarer igjen!

bokomslaget til Bryggepraten bok nummer en
Observasjonær, funderingær, kommentarær, avsporingær, frie asssosiasjonær. Larsen og Hansen har svaret.

Bryggepraten (bok 1): De to herrer kommer med sine observasjoner og kommentarer, ofte med utgangspunkt i saker som har stått omtalt i Sandefjords Blad. De er mer eller mindre saklige, mer eller mindre preget av kunnskap om hva sakene egentlig gjelder, men alltid klare for å la assosiasjonene løpe fritt. Også der hvor disse ser ut til å løpe ut i det lettere absurde. Og hele tiden på et slags nokså fritt sandefjordsmål, ubundet av ortografiske og andre regler.

Boka selges til inntekt for det arbeidet som FJORDBLUES gjør ved å drifte musikkskole for barn i Esteli, Nicaragua. Les mer om Nicaragua-prosjektet.

Nicaragua-prosjektet

Fjordbluesfestivalen så dagens lys i 2004 på øya Lindholmen i Vestfjorden. Alle musikerne spiller gratis. Overskuddet fra festivalen brukes til å drifte to musikkskoler i Nicaragua for til sammen 50 barn og unge. Dette har blitt prosjektets hovedmål og en viktig grunn til at mange mennesker besøker oss hvert år, den andre helgen i august, og at artistene fortsatt spiller gratis.

Vårt engasjement i Nicaragua blir meget godt mottatt av våre publikummere, og en ny dimensjon er knyttet til festivalen: Vi hjelper barn på andre siden av jordkloden til et bedre liv. Vi driver altså to musikkskolegrupper oppe i fjellene i Esteli, en by som ligger 800 meter over havet i Nicaragua. Våre lærere, som tidligere levde av å spille på restauranter om kvelden, der de fikk lov, har sluttet med dette og jobber kun for oss, 6 dager i uka. De får 5 USD i timen og lønnes for 12 timer i uka. I tillegg får de ekstra betalt for lang kjørevei til den ene musikkskolen, samt litt penger til mat. Lønnen er nok til å forsørge deres familier, og det har gitt barna i familien muligheter til å studere. I tillegg til at 50 barn får en verdifull og meningsfull fritid.

Vi finansierer også gitarer, fløyter, papir og blyanter, samt en del materiell og utstyr til vår samarbeidspartner Movedupce. De siste årene har festivalen blitt arrangert på Gokstad kystlag.